Welcome to Daya's blog | Dashboard | +Follow
+ MY WONDERFULL SITE
I SAY HAII ★


Hye. Leave your footstep at my Shoutbox. jUST call me Daya and Im 15 y/o. Please be nice to my blog okayh Thanks for visiting my blog.




JYEEAAHHH !★

ME LOVEE ♥ YOUU


YOU SAY HELLO ★







SAY BYEE ★
Template By MiaDamia
Inspiration By Lettha
Image by
I'll accept!
Sabtu, 2 Mac 2013 | 5:27 PTG | 0 Love
Assalamualaikum. Hai, dah lama tak uptodate blog nih. Heeee, malas *speechless* Hm berkorban demi kebahagiaan orang lain? Mungkin itu jalan yang terbaik. Daripada orang lain yang tanggung sedih & derita :’) I’ll take the challenge! Hm sedih saya dengar cerita awak malam tadi. Tpi cemburu pun ada :’3 Heeee, takpe lah. Sekurang-kurangnya saya tahu semua tu. Saya yakin awak akan bahagia dengan dia. Awak! Ingat pesanan dari pihak dia. Mungkin itu membuatkan dia bertambah happy. Jaga hati dia. Tu yang penting! Saya harap friendship kita kekal even sya terpaksa relakan hati untuk korang bersama :’D Harap korang bahagia.Never forget about the sketchtoy, Dr.Hidayah,Princess and so on. Haishhhh! I think, I should stop all this & must go on whatever matter happen! Sorry If I had feeling more than friend. All that called “berangan-angan yang tak mungkin akan terjadi” Heeee, berhenti untuk mencintai & sayang orang yang tak mungkin jadi milik kita. Am I right? Heee, I hv to stop now. Bye Assalamualaikum :’>

Melupakan itu sukar?
Khamis, 13 Disember 2012 | 8:37 PG | 0 Love
Assalamualaikum, hai ;-) Hm sebernanya kan dah banyak aku dengar orang cakap yang susahh nak lupakan someone yg kita sayang. Erkk, lagi lagi boyfrienddd/ girlfriend -.- Hahaha Wateer Parkk? Ibu Ayahh Adik-beradik Kawan tak kiraa ke? 

Haha memang lah tak dinafikan susahh gilaaa.Act, duluu punyaa dulu aku pun macm tu. Alaaa lumrah kan? Haha tapi take it easy kay? By the way, niat mesti betull! Niat yg kitaa nak lupakan semua berkaitan dengan diaaa kerana Allah,Insyaallah Allah permudahkan :-) Lagi pun, siapa yang umur macam aku nih nak masuk 16 keatas mesti teringin nak berkongsi segalanyaaaa kan dengan pasangannn? Betul ke? Hahaha -.- Apa apa je lahh.


Dari mataa kasar korangg bukan senang right nak lupakan sidia dengn bibit bibitt cintaa? kenangan? Chhheeehh ;p Haha Tapikan sebernanya tengokk dari mata haluss senangg bangetttttt :-3 Hahaha percaya lahh boleh lupakan dia dengan mudahh ;-) Tak percayaaa? Sukahatiii. Hihi *Lain orang lain padangan kann?


 Okey first and foremost,agak agak baru break/clash/putus dengan patner korang tu,jangan lah menangis sampai nak rakk. Serious, even sedih mcam mana pun, jangann lahh. Waste your time guys ;-) Lagi pun,Allah dah tentukan yg terbaik untuk kita. Mana tahuuu jodoh kita time tengah study kat Universiti ke 

Oversea ke tengah kerja ke. Haaaa' kan jodoh Allah dah tentukan. So time tu lahh cari yang betul betul ikhlas nak berkawan dengan kitaa. Tak pun, suruh dia bawak keluarga dia kenal dengan keluarga kita ;-) Bercinta selepas bernikahh ni Indah tawww. *Lebih ke nikah pulakk ;p Haha

Then, korang tak payahh lah menggatal nak baca mesej lama lamaa dengan dia, nak dengar record time buat Supersaver duluuu. Hahaha makin parahh weii kalau buat macm tu. Makin korang bacaa makin menjadi jadii perasaan tu. Kadang kdang rinduu, sedihh, masih sayangg, benci pun ada jugakk. Kann? Better ambil wudhu dekatkan diri dengan Allah baca Al-Quran,dengar tazkirah dari tv ke youtube ke buat solat taubat. Insyaallah kita akan lupa semua tu & sentiasaa nak dating dengan Allah. *Berdasarkan pengalaman, Alhamdullilah takde sedihh nak rakk sampaii almarii bagaii ;-)


Haaa' sebelum break,kalau nak online mesti punyaa lah stalk dia punya timeline FB, Twitter kannn? Siap 'Close Friend' lagiii *Duluu aku pun macam tu. Alahh sayangg punya pasall* Hahaha so lepas ni kurang kurangg kan lah. Bukann apa, takut dia dah bahagia dengan cewekkk lain, tak merana tak melalakk korang kat situu? Lain lah perasaan korang cepatt benci kat dia .Lepas tu, korangg sumpah serana dia, haaaa' makin bertambah dosaa.


Last but not least, kalau dah beberapaa bulan/minggu break, gerentiii lah korang rasa keseorangan, kesepian & mestiii punya lah nak ada yang teman kannn? Siap ada yang offer diri kottt "Laii laii tengah free nih, Fake relayy please, mahu enggak?" Haha tak kisah lah korang punya pasal, tapi nak ingatkan jugakk berpada pada bagi perempuan, jangan terlampau murah nak bagii hati yang lemah tu kat orang yang tak pandai jagaa & takk ikhlas. Lelaki ni ayatt dia manis. Lagi punn, aku rasa sekarang ni lebihh selesa kot mengaduu problem kat family kita, kwan, cousinn. Lagi satu serious, save weii duit! Takde lah hari hari nak keluar duit. Nak beli barang sendiri, belanja family punn cukup ;-D  Take note : Save your relationship after married more better and get bless from Allah ;-) Aku just kongsi jeh berdasarkan pengalaman selama nih. Bye Assalamualaikum, xoxo.





Older Post